Belediye Hizmetleri Projesine AB-AFD’den 266 milyon euro kredi sağlandı
Belediye Hizmetleri Projesi adı altında, 8 ilde 19 altyapı yatırımının hayata geçirileceği bildiriliyor. 2025 yılında tamamlanması hedeflenen proje kapsamında, yaklaşık 2,4 milyon kişi, daha güçlü içme suyu, atık su ve katı atık hizmetlerine ulaşacak
Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansınca (AFD) 266 milyon avroluk finansman sağlanan “Belediye Hizmetleri Projesi” kapsamında, 8 ilde içme suyu, atık su ve katı atık sistemlerinin güçlendirilmesi için 19 altyapı yatırımının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Fransız Kalkınma Ajansından (AFD) yapılan açıklamaya göre, AB’nin sağladığı 203 milyon avroluk hibe finansmanını yöneten Ajans, 63 milyon avroluk bir kredi ile 2020’de başlayan projenin toplam finansmanını 266 milyon avroya çıkarttı. (Yaklaşık 4 milyar 300 milyon TL. / 1 Avro = 16,34)
19 Altyapı yatırımı gerçekleştirilecek
Proje kapsamında Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa olmak üzere 8 ilde içme suyu, atık su ve katı atık sistemlerinin güçlendirilmesi için 19 altyapı yatırımının gerçekleştirilmesi hedeflendi.
İlgili 12 idare personeli uluslararası ihale prosedürleri eğitimi aldı
İller Bankası ve AFD’nin birlikte yürüttüğü “Belediye Hizmetleri Projesi”nin 8 ildeki 12 faydalanıcı kurumu, 7-8 Mart tarihlerinde Ankara’da düzenlenen çalıştay ile uluslararası ihale prosedürleri eğitimi aldı. Çalıştaya 85 kişi katılırken, AFD’nin Paris’ten gelen uzmanları, ihale prosedürleri ile ilgili bir eğitim verdi. Eğitime İLBANK Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüklerinin temsilcileri de katılarak önemli katkılarda bulundu.
ÖZET
Belediye Hizmetleri Projesi adı altında, 8 ilde 19 altyapı yatırımının hayata geçirileceği bildiriliyor./ Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansınca (AFD) 266 milyon avroluk finansman sağlanan “Belediye Hizmetleri Projesi” kapsamında, 8 ilde içme suyu, atık su ve katı atık sistemlerinin güçlendirilmesi için 19 altyapı yatırımının gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Taahhüt Haber’de (TH) 18 Şubat 2025 Salı günü tahmini YM'leri toplamı 4 milyar 365…
Taahhüt Haber’de 18 Şubat 2025 Salı günü ihale bedelleri toplamı 2 milyar 190 milyon lirayı…
Taahhüt Haber’de 18 Şubat 2025 Salı günü YM'leri toplamı 265 milyon lirayı geçen YM'si EDYÜ…
19 Şubat 2025 Çarşamba tarih ve 3573 sayılı Taahhüt Haber / Günün Özeti
Taahhüt Haber’de (TH) 17 Şubat 2025 Pazartesi günü tahmini YM'leri toplamı 1 milyar 275…
Taahhüt Haber’de 17 Şubat 2025 Pazartesi günü hiçbir EDÜ veya EDYÜ önemli SBİS yer almadı.…