Plan/Proje Aşamasındaki Yatırımlar (Projeler)

Deprem sonrası Dünya Bankasından 1,78 milyar dolar destek açıklaması geldi

Deprem sonrası Dünya Bankasından 1,78 milyar dolar destek açıklaması geldi

Yaşanan deprem sonrası geçen hafta bir açıklama yapan Dünya Bankası, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlanacağını duyurdu.

Dünya Bankası, deprem sonrası geçen hafta yaptığı duyuruda, felaketin büyüklüğünün tahmin edilmesi, kurtarma ve yeniden inşa desteği için öncelikli alanların belirlenmesine yönelik hızlı bir hasar değerlendirmesinin başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, Türkiye’nin güneydoğusunda büyük can kayıplarına, yaralanmalara ve çok önemli hasarlara yol açan yıkıcı depremler ve artçı sarsıntıların ardından kurtarma ve toparlanma çalışmalarına yardımcı olmak için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlanacağı kaydedildi.

Bankanın açıklamasında, depremlerden etkilenen insanları desteklemek için 1 milyar dolarlık kaynağın da hazırlandığı aktarıldı.

TÜRKİYE DEPREM, TAŞKIN VE ORMAN YANGINLARI ACİL DURUM YENİDEN İNŞA PROJESİ (TEFWER) VE İKLİM VE AFETE DAYANIKLI ŞEHİRLER PROJESİ

Türkiye’deki 2 mevcut proje kapsamında yer alan Şarta Bağlı Acil Durum Müdahale Bileşenleri (CERC) yoluyla ilk aşamada 780 milyon dolar tutarında yardım sağlandığı belirtilen açıklamada, söz konusu projelerin Türkiye Deprem, Taşkın ve Orman Yangınları Acil Durum Yeniden İnşa Projesi (TEFWER) ve İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi olduğu kaydedildi. Açıklamada, Şarta Bağlı Acil Durum Müdahale Bileşenleri’nin faydalanıcı ülkelerin acil durum müdahaleleri için ihtiyaç duydukları proje fonlarına, şu anda Türkiye’de olduğu gibi ihtiyaç duyulduğunda hızlı bir şekilde erişebilmelerine olanak tanıdığı ifade edildi.

KREDİ BELEDİYELER DÜZEYİNDE TEMEL ALTYAPININ YENİDEN İNŞASI İÇİN KULLANILACAK

Bankanın açıklamasında, yardımın belediye düzeyinde temel altyapının yeniden inşası için kullanılacağı bilgisi verildi. Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, konuya ilişkin açıklamasında, yıkıcı depremler sonucu uğranan büyük kayıp için Türkiye ve Suriye halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Malpass, “Banka olarak acil yardıma ek olarak sahadaki acil ve büyük ihtiyaçlar için hızlı bir değerlendirme hazırlıyoruz. Bu değerlendirme, biz ihtiyaçları desteklemek için operasyonlar hazırlarken, ülkenin toparlanması ve yeniden inşası için öncelikli alanları belirleyecektir.” ifadesini kullandı.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez de “Türkiye’nin acil ve gelecekteki ihtiyaçları çok büyük ve ihtiyaçlar yardımdan yeniden inşaya kadar tüm yelpazeyi kapsıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

TH / 20.02.2023 – 3071 – 13

ÖZET

Yaşanan deprem sonrası geçen hafta bir açıklama yapan Dünya Bankası, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlanacağını duyurdu.

TE / Yazı İşleri Md

Recent Posts

14 Nisan 2025 Pazartesi tarih ve 3609 sayılı Taahhüt Haber aboneleri için yayınlandı

14 Nisan 2025 Pazartesi tarih ve 3609 sayılı Taahhüt Haber aboneleri için yayınlandı 14 Nisan…

4 gün ago

Dieci, Bauma 2025’te Sessiz, Güvenli ve Çevreci Teleskopik Yükleyicilerini Sergiliyor!

Dieci, Bauma 2025’te Sessiz, Güvenli ve Çevreci Teleskopik Yükleyicilerini Sergiliyor! İnşaat ve endüstriyel sektörlerinde ağır…

4 gün ago

BOMAG, Bauma 2025’te Yol İnşaatı ve Toprak İşlerinde Kaliteye Odaklananlara Hitap Eden En İyi Makinelerini Tanıtıyor!

BOMAG’ın yeni elektrikli tek tamburlu silindiri Bauma 2025'te sergilenen ürünler arasında yerini aldı

4 gün ago