Taahhüt Haber’in haftanın ikinci günü yayınlanan 23 Aralık 2025 Salı tarih ve 3782 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 6 milyar 29 milyon 42 bin TL olan 17 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
22 Aralık 2025 Pazartesi günü Kamu İhale Kanunu (KİK) Madde 19 (Açık İhale) kapsamında yapılan ihalelerden, Taahhüt Haber’in istihbaratı ile edinilip haberleştirilen ve benzer işlere, idarelere göre sınıflandırılıp, büyükten küçüğe göre sıralanıp, ihale dosyalarından alınan, makine ekipman ve teknik personel listeleri ve ödenek durumların da dahil edilerek özetlenen, makul teklif sahibi müteahhit firmanın ve ihaleye katılan tüm firmaların ve iş ortaklıkları -ortak girişim üyeleri de ayrı ayrı olmak üzere- iletişim bilgileri, ticaret sicili gazetesi özeti, yetkilileri ve devam eden ve bitirdiği işlerin kümülatif toplamlarının ve indirim ortalamalarının eklenmesi ile yayına hazırlanan ve 23 Aralık 2025 Salı tarih ve 3782 sayılı (TH) Taahhüt Haber’de yer alan bu 17 adet ihaleye verilen teklifler içinde YM’si (EDÜ) Eşik Değer Üstü 2 ve YM’si ED’nin yarısı üstü ancak ED’nim altında (EDYÜ) 1 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu.
Yaklaşık maliyetleri (YM) toplamı 5 milyar 40 milyon lirayı geçen bu 3 adet önemli ihaleye verilen tekliflerin özet başlıklarını haberin devamında bulabilirsiniz.
23 ARALIK 2025 SALI GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN, YM’Sİ EŞİK DEĞERİN ÜSTÜNDE, YAKLAŞIK MALİYETLERİ (YM) TOPLAMI 4 MİLYAR 585 MİLYON LİRAYI GEÇEN 2 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 22 Aralık 2025 Pazartesi günü ihale edilen TOKİ ‘nın 2025/2037107 ihale kayıt numaralı (İKN) İzmir İli Menemen İlçesi 2. Etap 935 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 3.077.199.043 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda HBN ELİT ENERJİ teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 7 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. HBN ELİT ENERJİ firmasının teklifi 2.209.800.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Tünel Kalıp Sistemiyle 935 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapımını kapsıyor. 650 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 3 BÖLGE – İZMİR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, İzmir ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 23 Aralık 2025 Salı tarihli ve 3783 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 51 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 23.12.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 22 Aralık 2025 Pazartesi günü ihale edilen TOKİ ‘nın 2025/1994093 ihale kayıt numaralı (İKN) Balıkesir İli Bandırma İlçesi Çalışkanlar Mahallesi 462 Adet Konut, 20 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 1.508.500.192 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda CENGİZLER YOL YAPI teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 3 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. CENGİZLER YOL YAPI firmasının teklifi 1.049.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Tünel Kalıp Sistemiyle 462 Adet Konut, 20 Adet Dükkan, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapımını kapsıyor. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 2 BÖLGE – BURSA ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Balıkesir ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 23 Aralık 2025 Salı tarihli ve 3783 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 51 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 23.12.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
23 ARALIK 2025 SALI GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN YM’Sİ (EDYÜ) EŞİK DEĞERİN YARISI ÜSTÜNDE ANCAK ED’NİN ALTINDA, YAKLAŞIK MALİYETLERİ TOPLAMI 455 MİLYON LİRAYI GEÇEN 1 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 22 Aralık 2025 Pazartesi günü ihale edilen ADALET BAKANLIĞI ‘nın 2025/2035882 ihale kayıt numaralı (İKN) Sakarya Hendek Adalet Binası Yapım İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 459.502.245 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda DİSAN İNŞAAT teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 2 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. DİSAN İNŞAAT firmasının teklifi 367.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Yaklaşık 11.400 m² Arsa Üzerine; Bodrum + Zemin +3 Normal Kat Olmak Üzere Yaklaşık 9.573 m² Emsale Dahil İnşaat Alanına Sahip 1 Adet Adalet Binası Yaptırılacaktır. yapımını kapsıyor. 450 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 1 BÖLGE – İSTANBUL ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Sakarya İli Hendek İlçesinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 23 Aralık 2025 Salı tarihli ve 3783 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 52 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 23.12.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
İhale Sonuçlarının (İhalelere verilen tekliflerin) tam listesi için BKZ 23 Aralık 2025 Salı tarihli ve 3783 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 48-55
—
KISALTMALAR
ED: Eşik Değer (İdarelerce Kamu İhale Kanunu 13 ve 63’üncü maddelerinde uygulanması gerekli olan ve Kamu İhale Kurumunca her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 146 milyon 815 bin lira (146.815.969,-TL) / 2023 yılı fiyatlarıyla 290 milyon 284 bin lira (290.284.533,-TL.) 2024 yılı fiyatlarıyla 418 milyon 648 bin lira (418.648.353,-TL) ve 2025 yılı fiyatlarıyla ise 538 milyon 46 bin lira (538.46.863,-TL)
EDÜ: Eşik Değer Üstü
EDYÜ: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Eşik Değerin Altında
EDYÜB: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Üst Sınırın Belirlemediğimiz
EKAP: Elektronik Kamu Alımları Platformu / Kamu İhale Kurumunun kamu ihalelerinin duyurularını ve sonuçlarını yayınladığı web sitesine verdiği ad.
İKN: İhale Kayıt Numarası
TH: Taahhüt Haber
YM: Yaklaşık Maliyet (Yapım – inşaat – ihalelerinde yapımı planlanan yatırımın, etüt ve proje aşamalarında, idarece her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlenen tahmini inşa bedeli)
13b1 İLAN: Yapım – inşaat – ihalelerinde Kamu İhale Kanunun 13b1 maddesinde yer alan ve her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 873.705,-TL. altı / 2023 yılı fiyatlarıyla ise 1 milyon 727 bin TL altı ve 2024 yılı fiyatlarıyla 2 milyon 491 bin TL. altı e 2025 yılı fiyatlarıyla ise 3 milyon 201 bin TL altı olan ihaleler
ÖZET
Taahhüt Haber’in haftanın ikinci günü yayınlanan 23 Aralık 2025 Salı tarih ve 3782 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 6 milyar 29 milyon 42 bin TL olan 17 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
Taahhüt Haber’de (TH) 23 Aralık 2025 Salı günü tahmini YM'leri toplamı 7 milyar 45…
Taahhüt Haber’de 23 Aralık 2025 Salı günü ihale bedelleri toplamı 1 milyar 540 milyon lirayı…
24 Aralık 2025 Çarşamba tarih ve 3784 sayılı Taahhüt Haber / Günün Özeti
Taahhüt Haber’de (TH) 22 Aralık 2025 Pazartesi günü tahmini YM'leri toplamı 950 milyon lira…
Taahhüt Haber’de 22 Aralık 2025 Pazartesi günü ihale bedelleri toplamı 2 milyar 820 milyon lirayı…
Taahhüt Haber’de 22 Aralık 2025 Pazartesi günü YM'leri toplamı 16 milyar 20 milyon lirayı geçen…