Taahhüt Haber’in haftanın birinci günü yayınlanan 4 Mayıs 2026 Pazartesi tarih ve 3873 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 4 milyar 439 milyon 925 bin TL olan 27 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
30 Nisan 2026 Perşembe günü Kamu İhale Kanunu (KİK) Madde 19 (Açık İhale) kapsamında yapılan ihalelerden, Taahhüt Haber’in istihbaratı ile edinilip haberleştirilen ve benzer işlere, idarelere göre sınıflandırılıp, büyükten küçüğe göre sıralanıp, ihale dosyalarından alınan, makine ekipman ve teknik personel listeleri ve ödenek durumların da dahil edilerek özetlenen, makul teklif sahibi müteahhit firmanın ve ihaleye katılan tüm firmaların ve iş ortaklıkları -ortak girişim üyeleri de ayrı ayrı olmak üzere- iletişim bilgileri, ticaret sicili gazetesi özeti, yetkilileri ve devam eden ve bitirdiği işlerin kümülatif toplamlarının ve indirim ortalamalarının eklenmesi ile yayına hazırlanan ve 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarih ve 3873 sayılı (TH) Taahhüt Haber’de yer alan bu 27 adet ihaleye verilen teklifler içinde YM’si (EDÜ) Eşik Değer Üstü 1 ve YM’si ED’nin yarısı üstü ancak ED’nim altında (EDYÜ) 4 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu.
Yaklaşık maliyetleri (YM) toplamı 2 milyar 805 milyon lirayı geçen bu 5 adet önemli ihaleye verilen tekliflerin özet başlıklarını haberin devamında bulabilirsiniz.
4 MAYIS 2026 PAZARTESİ GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN, YM’Sİ EŞİK DEĞERİN ÜSTÜNDE, YAKLAŞIK MALİYETLERİ (YM) TOPLAMI 1 MİLYAR 215 MİLYON LİRAYI GEÇEN 1 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 30 Nisan 2026 Perşembe günü ihale edilen ADAPAZARI BELEDİYESİ ‘nın 2026/521478 ihale kayıt numaralı (İKN) 4000 Seyirci Kapasiteli Spor Salonu, Bireysel Çok Amaçlı Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Sporcu Kamp-Eğitim Merkezinden Oluşan Spor Kompleksi Yapılması İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 1.217.439.416 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda BAYDEMİR MÜHENDİSLİK+AHMET FURKAN YETİM teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 4 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. BAYDEMİR MÜHENDİSLİK+AHMET FURKAN YETİM firmasının teklifi 875.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş 1 Adet 4000 Seyirci Kapasiteli Spor Salonu, 1 Adet Bireysel Çok Amaçlı Spor Salonu, 1 Adet Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve 1 Adet Sporcu Kamp-Eğitim Merkezinden Oluşan Spor Kompleksi Yapılması İşi yapımını kapsıyor. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 1 BÖLGE – İSTANBUL ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Adapazarı İlçesinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarihli ve 3873 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 62 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 04.05.2026 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
4 MAYIS 2026 PAZARTESİ GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN YM’Sİ (EDYÜ) EŞİK DEĞERİN YARISI ÜSTÜNDE ANCAK ED’NİN ALTINDA, YAKLAŞIK MALİYETLERİ TOPLAMI 1 MİLYAR 590 MİLYON LİRAYI GEÇEN 4 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 30 Nisan 2026 Perşembe günü ihale edilen DSİ 3 BÖLGE ‘nın 2025/2456582 ihale kayıt numaralı (İKN) Bilecik-Kızıldamlar Sulaması Namı Hesabına Yaptırılması yapım inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 579.245.465 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda ULUOVA İNŞAAT ANONİM en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. ULUOVA İNŞAAT ANONİM firmasının teklifi 450.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Kızıldamlar Barajından Alınan Suyla Basınçlı Borulu Sulama Sistemi ile Brüt Yaklaşık 2000 ha Tarım Arazisinin Cazibeli Olarak Sulanması. yapımını kapsıyor. 900 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 2 BÖLGE – BURSA ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Bilecik İlinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarihli ve 3873 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 57 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 04.05.2026 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 30 Nisan 2026 Perşembe günü ihale edilen İZSU ‘nın 2026/540799 ihale kayıt numaralı (İKN) Tire Teknik Şube Müdürlüğü Sorumluluk Alanında Bulunan İçme Suyu Hatlarının Yenilenmesi ve Yeni Şebeke Yapımı inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 439.856.285 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda İBRAHİM GÜZEL+DEMİR GROUP ALTYAPI teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 2 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. İBRAHİM GÜZEL+DEMİR GROUP ALTYAPI firmasının teklifi 319.749.003,42 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş 189.153 m Muhtelif Çaplarda HDPE Boru Temini ve Döşenmesi, 4622 m Muhtelif Çaplarda İdare Malı D.F. Boru Döşenmesi, 15850 m Branşman Yapılması, 550 Adet Vana Hidrant Tamiri ve Montajı, 9000 Adet Boru Arıza Tamiri yapımını kapsıyor. 720 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 3 BÖLGE – İZMİR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, İzmir İli Tire ve Bayındır İlçelerinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarihli ve 3873 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 53 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 04.05.2026 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 30 Nisan 2026 Perşembe günü ihale edilen SASKİ ‘nın 2026/607683 ihale kayıt numaralı (İKN) Erenler İlçesi Çaybaşı Yeniköy Altyapı İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 402.642.943 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda MIRAYAPI SANAYİ teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 14 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. MIRAYAPI SANAYİ firmasının teklifi 290.303.120,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş 24 Kalem İnşaat, 4 Kalem Sanat Yapıları, 28 Kalem Kanalizasyon, 15 Kalem Mekanik, 8 Kalem Elektrik İşi Yapımı yapımını kapsıyor. 400 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 1 BÖLGE – İSTANBUL ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Sakarya ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarihli ve 3873 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 54 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 04.05.2026 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 30 Nisan 2026 Perşembe günü ihale edilen TEİAŞ ‘nın 2026/577610 ihale kayıt numaralı (İKN) H.793 T Referanslı 154 kV 1272 MCM İletkenli (DR1-DR55 Arası) (~14,6 km) Çaykara Havza-Soğanlı RES-Bayburt TM EİH (TTFO) (Yenileme) Fesih Sonrası Bakiye İşleri Teklif Birim Fiyatlı Komple Tesis İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 168.784.687 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda EMT İNŞAAT+SEBİL İNŞAAT en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. EMT İNŞAAT+SEBİL İNŞAAT firmasının teklifi 158.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş H.793 T Referanslı 154 kV 1272 MCM İletkenli (DR.1-DR.55 Arası) (~14,6 km) Çaykara Havza-Soğanlı RES-Bayburt TM EİH (TTFO) (Yenileme) Fesih Sonrası Bakiye İşleri Teklif Birim Fiyatlı Komple Tesis İşi yapımını kapsıyor. 120 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 9 BÖLGE – ERZURUM ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Trabzon, Bayburt illerinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarihli ve 3873 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 65 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 04.05.2026 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
İhale Sonuçlarının (İhalelere verilen tekliflerin) tam listesi için BKZ 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarihli ve 3873 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 53-65
—
KISALTMALAR
ED: Eşik Değer (İdarelerce Kamu İhale Kanunu 13 ve 63’üncü maddelerinde uygulanması gerekli olan ve Kamu İhale Kurumunca her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 146 milyon 815 bin lira (146.815.969,-TL) / 2023 yılı fiyatlarıyla 290 milyon 284 bin lira (290.284.533,-TL.) 2024 yılı fiyatlarıyla 418 milyon 648 bin lira (418.648.353,-TL) ve 2025 yılı fiyatlarıyla ise 538 milyon 46 bin lira (538.46.863,-TL)
EDÜ: Eşik Değer Üstü
EDYÜ: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Eşik Değerin Altında
EDYÜB: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Üst Sınırın Belirlemediğimiz
EKAP: Elektronik Kamu Alımları Platformu / Kamu İhale Kurumunun kamu ihalelerinin duyurularını ve sonuçlarını yayınladığı web sitesine verdiği ad.
İKN: İhale Kayıt Numarası
TH: Taahhüt Haber
YM: Yaklaşık Maliyet (Yapım – inşaat – ihalelerinde yapımı planlanan yatırımın, etüt ve proje aşamalarında, idarece her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlenen tahmini inşa bedeli)
13b1 İLAN: Yapım – inşaat – ihalelerinde Kamu İhale Kanunun 13b1 maddesinde yer alan ve her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 873.705,-TL. altı / 2023 yılı fiyatlarıyla ise 1 milyon 727 bin TL altı ve 2024 yılı fiyatlarıyla 2 milyon 491 bin TL. altı e 2025 yılı fiyatlarıyla ise 3 milyon 201 bin TL altı olan ihaleler
ÖZET
Taahhüt Haber’in haftanın birinci günü yayınlanan 4 Mayıs 2026 Pazartesi tarih ve 3873 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 4 milyar 439 milyon 925 bin TL olan 27 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
Taahhüt Haber’de (TH) 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü tahmini YM'leri toplamı 4 milyar 160…
Taahhüt Haber’de 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü ihale bedelleri toplamı 6 milyar 805 milyon lirayı…
5 Mayıs 2026 Salı tarih ve 3874 sayılı Taahhüt Haber / Günün Özeti
Taahhüt Haber’de (TH) 30 Nisan 2026 Perşembe günü tahmini YM'leri toplamı 1 milyar 690…
Taahhüt Haber’de 30 Nisan 2026 Perşembe günü ihale bedelleri toplamı 1 milyar 525 milyon lirayı…
Taahhüt Haber’de 30 Nisan 2026 Perşembe günü YM'leri toplamı 2 milyar 180 milyon lirayı geçen…