• Version
  • Download 0
  • Dosya Boyutu 480.43 KB
  • Dosya Sayısı1
  • Arşiv Tarihi2 Ocak 2023
  • Son Güncellenme 2 Mart 2023

TOKİ’nin 2022/1261333- Konya Meram Çomaklı 280 Konut inşaatı ihalesinde OKYANUS ENERJİ + MAKİMSAN ASFALT makul ve aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi

TOKİ’nin (İKN. 2022/1261333 ) Konya Meram Çomaklı 280 Konut inşaatı ihalesinde OKYANUS ENERJİ + MAKİMSAN ASFALT makul ve aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi

TOKİ’nin (İKN. 2022/1261333 ) Konya İli, Meram İlçesi, Çomaklı Mahallesi 280 Adet İşyeri İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesinde en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kalan ve makul aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlenen firma OKYANUS ENERJİ + MAKİMSAN ASFALT İş Ortaklığı oldu. İşin adı geçen firmaya ihale edilmesi kuvvetle muhtemel.  İhale sonucunun yapılan son değerlendirmeyi takiben önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

29 Aralık 2022 Perşembe günü ihale edilen  TOKİ 2022/1261333 ihale kayıt numaralı (İKN) Konya Meram Çomaklı 280 Konut inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 435.973.914 ₺ olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber'in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi 377.000.000,00 TL verdiği fiyatla OKYANUS ENERJİ + MAKİMSAN ASFALT oldu. İşin Okyanus Enerji Üretim İnşaat Anonim Şirketi + Makimsan Asfalt Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Eski Ticaret Ünvanı: Makimsan Kollektif Şirketi - Seyit Urağan ve Özdemir Tangil) İş Ortaklığı 'ne ihale edilmesi bekleniyor.

İlk oturum sonunda sınır değer 347.725.535 ₺ olarak hesaplandı

24 Kasım 2022 Perşembe günü ilana çıkan ihalenin yaklaşık maliyeti Günlük Taahhüt Haber'in tahminine göre 146.815.969,-TL üstü üst sınır belirsiz aralığında yer alıyordu. İlk oturumda yaklaşık maliyetin 435.973.914 ₺ olarak açıklandığı ve 4  teklifin verildiği ihalede ilk oturumda yapılan değerlendirmeye göre aşırı düşük teklif sınır değeri (SD) 347.725.535 ₺ olarak hesaplandı. Böylece, yaklaşık maliyete göre yüzde -13,53 indirim içeren teklifiyle OKYANUS ENERJİ + MAKİMSAN ASFALT İş Ortaklığı en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. Adı geçen iş ortaklığı aynı zamanda en düşük teklif sahibi olduğu için ihalede sorgulanacak (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları – ADTA ) istenecek makul teklif sahibi bulunmuyor.

Yatırım kapsamında Prefabrik Betonarme Sistemi İle 280 Adet İşyeri İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi işi yapılacak

İhale konusu iş Prefabrik Betonarme Sistemi İle 280 Adet İşyeri İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapımını kapsıyor. 400 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber'in bölge sınıflandırmasına göre (TH) Taahhüt Haber 5 Bölge KAYSERİ sınırları içinde yer alan, Konya İli, Meram İlçesi, Çomaklı Mahallesinde inşa edilecek.

İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren müteahhit firmaların devam eden işleri, iş ortaklıkları vb. içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 30 Aralık 2022 Cuma tarihli ve 3035 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 55

ÖZET

TOKİ’nin (İKN. 2022/1261333 ) Konya İli, Meram İlçesi, Çomaklı Mahallesi 280 Adet İşyeri İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesinde en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kalan ve makul aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlenen firma OKYANUS ENERJİ + MAKİMSAN ASFALT İş Ortaklığı oldu. İşin adı geçen firmaya ihale edilmesi kuvvetle muhtemel.  İhale sonucunun yapılan son değerlendirmeyi takiben önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.  / 29 Aralık 2022 Perşembe günü ihale edilen  TOKİ 2022/1261333 ihale kayıt numaralı (İKN) Konya Meram Çomaklı 280 Konut inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 435.973.914 ₺ olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi 377.000.000,00 TL verdiği fiyatla OKYANUS ENERJİ + MAKİMSAN ASFALT oldu. İşin Okyanus Enerji Üretim İnşaat Anonim Şirketi + Makimsan Asfalt Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Eski Ticaret Ünvanı: Makimsan Kollektif Şirketi – Seyit Urağan ve Özdemir Tangil) İş Ortaklığı ‘ne ihale edilmesi bekleniyor.