Profesyoneller için sloganı  ile 2010 yılından bu yana 12 yıldır her gün yayınlanan Günlük Taahhüt Haber Klasik (Basılı) & PDF & Web – Türkiye Kamu Yatırımları ile ilgili istihbaratı, her gün yayınladığı bir bülten ile okuyucularına duyurur. 2010 yılında yayın hayatına  Profesyoneller İçin sloganı ile başlayan ve bu sloganın verdiği sorumluluk  ile “İstihbarattaki ve Sorgulamadaki Sektör Liderliğini”  sürdürebilmek için çalışmalarına ilk günkü heyecanıyla devam eden Günlük Taahhüt Haber şu sıralar 3 binli sayılarını yayınlamaktadır.

Günlük TAAHHÜT HABER PDF’ deki  – neredeyse ilk sayısından bu yana yer alan ve hala eskimeyen –  yenilikleri dolayısıyla istihbarattaki ve sorgulamadaki  uzmanlaşmayı özetle şöyle sıralayabiliriz.

1-) Tüm ihale sonuçlarında, duyurularında ve tekliflerde “Benzer İş Ayırımından” ilk sırada “A Altyapı İşleri” peşisıra “B Üstyapı Bina Grubu İşler… vb. “ olmak üzere hareket eder. A GRUP, B GRUP vb. işleri ayrıca kendi içinde tekrar sınıflandırır. (Örneğin A Grup için; AI Grup KÖPRÜ ve VİYADÜK İŞLERİ, AII Grup TÜNEL İŞLERİ, AIII Grup BORU ve İLETİM HATTI İŞLERİ vb.)

2-) Yine tüm ihale sonuçlarında, duyurularda ve tekliflerde ihalelerin dosya incelemsini yapar ve istenen makine ekipman listesi, teknik personel listesi, ödenek durumu vb. istihbarata yer verir.

3-) Günlük Taahhüt bare sonuçların, tekliflerin ve ihale duyurularının haberlerini yayınlarken yaklaşık maliyete ve/veya yatırım hacmine göre büyükten küçüğe doğru sıralar. Büyükten küçüğe doğru sıralarken büyük punto – küçük punto ve bordo renk koyu yeşil ve yeşil renk vb. renk farklılaşmaları sağlayarak okuyucuları için büyük – küçük ihalelerin kolay fark edilmesini sağlar. (Örneğin eşik değer üstü ihaleler bordo renkle işaretlenir ve en büyük punto ile yayınlanır. Eşik değer ile eşik değerin yarısı arasında kalan ihale duyuruları, sonuçlar, teklifler bir küçük punto ve  koyu yeşil renkte yayınlanır vb.)

4-) Tekliflerde (İhalelere verilen tekliflerde) makul teklif ve aşırı düşük teklif açıklamaları istenmesi (sorgulanması) muhtemel aşırı düşük teklifleri işaretler. Öte yandan ihalelere teklif veren hemen tüm firmalarla ilgili adres tel vb. iletişim bilgileri istihbaratını Taahhüt Haber’de her gün bulabilirsiniz. Bu istihbarata ek olarak, teklif veren hemen hemen tüm firmaların ticaret sicil gazeteleri özetini, bitirdiği işler ve devam eden işlerin kümülatif toplamının yer aldığı MALİ DİZİN sayfalarında inceleyebilirsiniz. Bu istihbarat ihaleye teklif veren ortak girişim ya da iş ortaklıklarının üyeleri için de geçerlidir. (Taahhüt Haber’in bir tek sayısında adı geçen tüm firmaların söz konusu istihbaratının MALİ DİZİN sayfalarında yer alması ile birlikte her sayı kendi içinde bir bütünlük arzeder. Bir başka deyişle tek sayı bültene göz gezdirmekle başka hiç bir kaynağa gereksinim duymadan sektörden güncel haber almış olursunuz. )

4-) İhale ilanlarını, sonuçları ve teklifleri yayınlarken “Benzer İş Deneyimi, Geçerli Diploma, İlan Kayıtı, İşin Süresi vb” detayları ile, özellikle kesinleşmiş ihale sonuçlarını, (SBİS – Sözleşmeye Bağlanmış İhale Sonuçlarını) 500 bin TL. üstü olarak her gün eksiksiz, tam liste olarak yayınlar. Dolayısıyla Taahhüt Haber’in ilgili MALİ DİZİN istihbaratı da yine bültenin son sayfalarında yer alır.

5-) Kamu İhale Kurulu, uyuşmazlık kararlarının tutanaklarına bültenlerinde yer verir.

Taahhüt Haber yeni başlattığı bir çalışmayla eski sayılarını tüm okuyucularının hizmetine açmaya başlamıştır. Bir başka deyişle Taahhüt Haber’in önceki sayılarına ücretsiz olarak ulaşabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. (Örneğin “google” veya herhangi bir arama moturuna “7 Kasım taahhüt haber” yazıp aratırsanız “7 Kasım 2022 Pazartesi tarih ve 2996 sayılı Taahhüt Haber i” ücretsiz inceleyebilir makinalarınıza indirebilirsiniz.)