- Version
- Download 0
- Dosya Boyutu 473.48 KB
- Dosya Sayısı1
- Arşiv Tarihi14 Eylül 2023
- Son Güncellenme 14 Eylül 2023
DSİ 7 BÖLGE 'nın 2023/765157- Bafra Ovası Sulaması 2 Kısım İkmali Yapım İnşaatı ihalesinde DİRGÜN İNŞAAT+BERYAR İNŞAAT 1.107.120.500,00 TL olan teklifiyle ve tek teklif sahibi olarak tabiatıyla en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi.
DSİ 7 BÖLGE 'nın (İKN. 2023/765157 ) Bafra Ovası Sulaması 2 Kısım İkmali Yapım İnşaatı ihalesinde DİRGÜN İNŞAAT+BERYAR İNŞAAT 1.107.120.500,00 TL olan teklifiyle ve tek teklif sahibi olarak tabiatıyla en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi.
12 Eylül 2023 Salı günü ihale edilen DSİ 7 BÖLGE 'nın 2023/765157 ihale kayıt numaralı (İKN) Bafra Ovası Sulaması 2 Kısım İkmali Yapım İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 799.000.000 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber'in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda DİRGÜN İNŞAAT+BERYAR İNŞAAT teklifiyle ve tek teklif sahibi olarak tabiatıyla en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. DİRGÜN İNŞAAT+BERYAR İNŞAAT firmasının teklifi 1.107.120.500,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İlk oturum sonunda sınır değer 319.600.000 TL olarak hesaplandı
10 Ağustos 2023 Perşembe günü ilana çıkan ihalenin yaklaşık maliyeti Günlük Taahhüt Haber'in tahminine göre 290.284.533,-TL üstü üst sınır belirsiz aralığında yer alıyordu. Nitekim ilk oturumda yaklaşık maliyetin 799.000.000 TL olarak açıklandığı ve 1 teklifin verildiği ihalede ilk oturumda yapılan değerlendirmeye göre aşırı düşük teklif sınır değeri 319.600.000 TL olarak hesaplandı. Dirgün İnşaat Turizm Doğalgaz Tekstil Gıda Ticaret Limited Şirketi + Beryar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Ortak Girişimi yaklaşık maliyete göre yüzde 38,56% zam ve 1.107.120.500,00 TL olan teklifiyle ve tek teklif sahibi olarak tabiatıyla en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. Öte yandan (EAEAT) Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecek.
Yatırım kapsamında 6.500 Hektar Alanın Sulama ve Drenaj İşleri, 15 km Anakanal İnşaatı, Daha Önceki Yıllarda Yapılan ve İşletmeye Açılan 12.264 ha Sahada Bulunan Eksik İmalatlarının Tamamlanması, 3 Adet Denize Çıkış Yapısı ve Uygulama Projeleri İle Kamulaştırma Planlarının Yapılması yapılacak
İhale konusu iş 6.500 Hektar Alanın Sulama ve Drenaj İşleri, 15 km Anakanal İnşaatı, Daha Önceki Yıllarda Yapılan ve İşletmeye Açılan 12.264 ha Sahada Bulunan Eksik İmalatlarının Tamamlanması, 3 Adet Denize Çıkış Yapısı ve Uygulama Projeleri İle Kamulaştırma Planlarının Yapılması yapımını kapsıyor. 1460 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber'in bölge sınıflandırmasına göre TH 4 BÖLGE - ANKARA ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Samsun İli – Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs İlçelerinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 13 Eylül 2023 Çarşamba tarihli ve 3211 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 47
ÖZET
12 Eylül 2023 Salı günü ihale edilen DSİ 7 BÖLGE ‘nın 2023/765157 ihale kayıt numaralı (İKN) Bafra Ovası Sulaması 2 Kısım İkmali Yapım İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 799.000.000 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda DİRGÜN İNŞAAT+BERYAR İNŞAAT teklifiyle ve tek teklif sahibi olarak tabiatıyla en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. DİRGÜN İNŞAAT+BERYAR İNŞAAT firmasının teklifi 1.107.120.500,00 TL olarak kayıtlara geçti. / İlk oturum sonunda sınır değer 319.600.000 TL olarak hesaplandı