• Version
  • Download 1
  • Dosya Boyutu 479.39 KB
  • Dosya Sayısı1
  • Arşiv Tarihi14 Kasım 2023
  • Son Güncellenme 14 Kasım 2023

DSİ 18 BÖLGE 'nın 2023/1078606- Konya Akşehir Çakıllar Göleti İnşaatı ihalesinde YAPIYOL ALTYAPI + BARANKALE İNŞAAT 199.313.005,00 TL olan teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 4 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor.

DSİ 18 BÖLGE 'nın (İKN. 2023/1078606 ) Konya Akşehir Çakıllar Göleti İnşaatı ihalesinde YAPIYOL ALTYAPI + BARANKALE İNŞAAT 199.313.005,00 TL olan teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 4 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor.

08 Kasım 2023 Çarşamba günü ihale edilen DSİ 18 BÖLGE 'nın 2023/1078606 ihale kayıt numaralı (İKN) Konya Akşehir Çakıllar Göleti İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 276.927.724 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber'in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda YAPIYOL ALTYAPI + BARANKALE İNŞAAT teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 4 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. YAPIYOL ALTYAPI + BARANKALE İNŞAAT firmasının teklifi 199.313.005,00 TL olarak kayıtlara geçti.

İlk oturum sonunda sınır değer 197.106.422 TL olarak hesaplandı

17 Ekim 2023 Salı günü ilana çıkan ihalenin yaklaşık maliyeti Günlük Taahhüt Haber'in tahminine göre 136.734,452 ,-TL ile 290.284.533,-TL arası  aralığında yer alıyordu. Nitekim ilk oturumda yaklaşık maliyetin 276.927.724 TL olarak açıklandığı ve 23 teklifin verildiği ihalede ilk oturumda yapılan değerlendirmeye göre aşırı düşük teklif sınır değeri 197.106.422 TL olarak hesaplandı. Yapıyol Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi + Barankale İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Ortak Girişimi yaklaşık maliyete göre yüzde -28,03% indirim ve 199.313.005,00 TL olan teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 4 teklif var.

İhalede sorgulanması muhtemel 4 teklif sorgulama sırasına göre şöyle sıralandı

(N) : 1 / (SV) Sorgulama Var (SD Altından Açıklama İstenecek) koşulu ile ilana çıkılan ihalede sınır değerin altında kalan teklif sahiplerinden aşırı düşük teklif açıklamaları (ADTA) istenmesi bekleniyor. Buna göre ilk oturum sonunda şekillenen listeye göre ADTA istenecek (sorgulanacak) teklifler sorgulama sırasıyla şöyle oldu:

- SMK ENERJİ+DİYAR SUR +AYDİŞ MADENCİLİK / Teklifi: 186.570.000,00 TL

- MAKFEN YAPI+SU TAAHHÜT / Teklifi: 191.610.450,00 TL

- ERKİLET İNŞAAT+ESKİKALE İNŞAAT / Teklifi: 191.855.525,00 TL

- YİNKAY İNŞAAT + BARAN YAPI / Teklifi: 194.831.210,00 TL

İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan (EAEAT) Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecek.

Yatırım kapsamında Baraj Gövdesi, Batardo, Dolusavak, Enerji Kırıcı Yapısı, Derivasyon Tüneli, Dipsavak, Su Alma Yapısı, Ayar Vana Odası, Enjeksiyon İşleri, Baraj Tesisleri Mekanik İşleri, Yol İnşaatları ve İlgili Tüm Yapılar İle İş Bitiminde Bozulan Sahaların Düzenlemesi Yapılacaktır. yapılacak

İhale konusu iş Baraj Gövdesi, Batardo, Dolusavak, Enerji Kırıcı Yapısı, Derivasyon Tüneli, Dipsavak, Su Alma Yapısı, Ayar Vana Odası, Enjeksiyon İşleri, Baraj Tesisleri Mekanik İşleri, Yol İnşaatları ve İlgili Tüm Yapılar İle İş Bitiminde Bozulan Sahaların Düzenlemesi Yapılacaktır. yapımını kapsıyor. 1000 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber'in bölge sınıflandırmasına göre TH 5 BÖLGE - KAYSERİ ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Konya Akşehir İlçesinde inşa edilecek.

İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 10 Kasım 2023 Cuma tarihli ve 3253 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 50

ÖZET

08 Kasım 2023 Çarşamba günü ihale edilen DSİ 18 BÖLGE ‘nın 2023/1078606 ihale kayıt numaralı (İKN) Konya Akşehir Çakıllar Göleti İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 276.927.724 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda YAPIYOL ALTYAPI + BARANKALE İNŞAAT teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 4 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. YAPIYOL ALTYAPI + BARANKALE İNŞAAT firmasının teklifi 199.313.005,00 TL olarak kayıtlara geçti. / İlk oturum sonunda sınır değer 197.106.422 TL olarak hesaplandı