Taahhüt Haber’de 3 Temmuz 2025 Perşembe günü YM’leri toplamı 3 milyar 500 lirayı geçen YM’si EDÜ olmak üzere toplam 3 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu
Taahhüt Haber’in haftanın dördüncü günü yayınlanan 3 Temmuz 2025 Perşembe tarih ve 3662 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 3 milyar 940 milyon 863 bin TL olan 12 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
02 Temmuz 2025 Çarşamba günü Kamu İhale Kanunu (KİK) Madde 19 (Açık İhale) kapsamında yapılan ihalelerden, Taahhüt Haber’in istihbaratı ile edinilip haberleştirilen ve benzer işlere, idarelere göre sınıflandırılıp, büyükten küçüğe göre sıralanıp, ihale dosyalarından alınan, makine ekipman ve teknik personel listeleri ve ödenek durumların da dahil edilerek özetlenen, makul teklif sahibi müteahhit firmanın ve ihaleye katılan tüm firmaların ve iş ortaklıkları -ortak girişim üyeleri de ayrı ayrı olmak üzere- iletişim bilgileri, ticaret sicili gazetesi özeti, yetkilileri ve devam eden ve bitirdiği işlerin kümülatif toplamlarının ve indirim ortalamalarının eklenmesi ile yayına hazırlanan ve 3 Temmuz 2025 Perşembe tarih ve 3662 sayılı (TH) Taahhüt Haber’de yer alan bu 12 adet ihaleye verilen teklifler içinde YM’si (EDÜ) Eşik Değer Üstü 3 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu.
Yaklaşık maliyetleri (YM) toplamı 3 milyar 500 lirayı geçen bu 3 adet önemli ihaleye verilen tekliflerin özet başlıklarını haberin devamında bulabilirsiniz.
3 TEMMUZ 2025 PERŞEMBE GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN, YM’Sİ EŞİK DEĞERİN ÜSTÜNDE, YAKLAŞIK MALİYETLERİ (YM) TOPLAMI 3 MİLYAR 500 MİLYON LİRAYI GEÇEN 3 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 02 Temmuz 2025 Çarşamba günü ihale edilen TOKİ ‘nın 2025/821518 ihale kayıt numaralı (İKN) Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 4. Etap 444 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 1.315.484.298 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda TUNA MÜHENDİSLİK ANONİM en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. TUNA MÜHENDİSLİK ANONİM firmasının teklifi 940.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Tünel Kalıp Sistemiyle 444 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapımını kapsıyor. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 5 BÖLGE – KAYSERİ ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Konya ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 03 Temmuz 2025 Perşembe tarihli ve 3662 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 51 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 03.07.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 02 Temmuz 2025 Çarşamba günü ihale edilen KGM 16 BÖLGE ‘nın 2025/793140 ihale kayıt numaralı (İKN) Sivas – Kayseri Yolu 1 Kısım (Yıldızeli – Hafik) DYA – Akçakışla İl Yolu Ayrımı km:0+000-69+074 Arası Toprak İşleri, Sanat Yapıları ve Üstyapı (BSK) Onarım İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 1.129.809.139 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda AVOS GRUP teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 9 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. AVOS GRUP firmasının teklifi 823.792.840,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş 69,074 km BSK Onarım ve Toprak İşleri Sanat Yapıları Yapılması İşi yapımını kapsıyor. 600 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 5 BÖLGE – KAYSERİ ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, (Yıldızeli- Hafik) DYA – Akçakışla İl Yolu Ayrımı km:0+000- 69+074 Arasında inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 03 Temmuz 2025 Perşembe tarihli ve 3662 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 49 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 03.07.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 02 Temmuz 2025 Çarşamba günü ihale edilen TOKİ ‘nın 2025/824252 ihale kayıt numaralı (İKN) Antalya İli Manavgat İlçesi Karaöz Mahallesi 377 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 1.056.386.934 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda BAŞDUVAR YAPI+SURKENT MİMARLIK teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 3 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. BAŞDUVAR YAPI+SURKENT MİMARLIK firmasının teklifi 744.240.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Tünel Kalıp Sistemiyle 377 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapımını kapsıyor. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 3 BÖLGE – İZMİR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Antalya ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 03 Temmuz 2025 Perşembe tarihli ve 3662 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 51 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 03.07.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
İhale Sonuçlarının (İhalelere verilen tekliflerin) tam listesi için BKZ 03 Temmuz 2025 Perşembe tarihli ve 3662 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 48-53
—
KISALTMALAR
ED: Eşik Değer (İdarelerce Kamu İhale Kanunu 13 ve 63’üncü maddelerinde uygulanması gerekli olan ve Kamu İhale Kurumunca her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 146 milyon 815 bin lira (146.815.969,-TL) / 2023 yılı fiyatlarıyla 290 milyon 284 bin lira (290.284.533,-TL.) 2024 yılı fiyatlarıyla 418 milyon 648 bin lira (418.648.353,-TL) ve 2025 yılı fiyatlarıyla ise 538 milyon 46 bin lira (538.46.863,-TL)
EDÜ: Eşik Değer Üstü
EDYÜ: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Eşik Değerin Altında
EDYÜB: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Üst Sınırın Belirlemediğimiz
EKAP: Elektronik Kamu Alımları Platformu / Kamu İhale Kurumunun kamu ihalelerinin duyurularını ve sonuçlarını yayınladığı web sitesine verdiği ad.
İKN: İhale Kayıt Numarası
TH: Taahhüt Haber
YM: Yaklaşık Maliyet (Yapım – inşaat – ihalelerinde yapımı planlanan yatırımın, etüt ve proje aşamalarında, idarece her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlenen tahmini inşa bedeli)
13b1 İLAN: Yapım – inşaat – ihalelerinde Kamu İhale Kanunun 13b1 maddesinde yer alan ve her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 873.705,-TL. altı / 2023 yılı fiyatlarıyla ise 1 milyon 727 bin TL altı ve 2024 yılı fiyatlarıyla 2 milyon 491 bin TL. altı e 2025 yılı fiyatlarıyla ise 3 milyon 201 bin TL altı olan ihaleler

ÖZET
Taahhüt Haber’in haftanın dördüncü günü yayınlanan 3 Temmuz 2025 Perşembe tarih ve 3662 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 3 milyar 940 milyon 863 bin TL olan 12 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.