Taahhüt Haber’de 31 Ekim 2025 Cuma günü YM’leri toplamı 3 milyar 185 milyon lirayı geçen YM’si EDÜ 2 ve EDYÜ 2 adet olmak üzere toplam 4 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu
Taahhüt Haber’in geçen haftanın beşinci günü yayınlanan 31 Ekim 2025 Cuma tarih ve 3746 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 4 milyar 89 milyon 786 bin TL olan 22 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
30 Ekim 2025 Perşembe günü Kamu İhale Kanunu (KİK) Madde 19 (Açık İhale) kapsamında yapılan ihalelerden, Taahhüt Haber’in istihbaratı ile edinilip haberleştirilen ve benzer işlere, idarelere göre sınıflandırılıp, büyükten küçüğe göre sıralanıp, ihale dosyalarından alınan, makine ekipman ve teknik personel listeleri ve ödenek durumların da dahil edilerek özetlenen, makul teklif sahibi müteahhit firmanın ve ihaleye katılan tüm firmaların ve iş ortaklıkları -ortak girişim üyeleri de ayrı ayrı olmak üzere- iletişim bilgileri, ticaret sicili gazetesi özeti, yetkilileri ve devam eden ve bitirdiği işlerin kümülatif toplamlarının ve indirim ortalamalarının eklenmesi ile yayına hazırlanan ve 31 Ekim 2025 Cuma tarih ve 3746 sayılı (TH) Taahhüt Haber’de yer alan bu 22 adet ihaleye verilen teklifler içinde YM’si (EDÜ) Eşik Değer Üstü 2 ve YM’si ED’nin yarısı üstü ancak ED’nim altında (EDYÜ) 2 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu.
Yaklaşık maliyetleri (YM) toplamı 3 milyar 185 milyon lirayı geçen bu 4 adet önemli ihaleye verilen tekliflerin özet başlıklarını haberin devamında bulabilirsiniz.
31 EKİM 2025 CUMA GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN, YM’Sİ EŞİK DEĞERİN ÜSTÜNDE, YAKLAŞIK MALİYETLERİ (YM) TOPLAMI 2 MİLYAR 550 MİLYON LİRAYI GEÇEN 2 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 30 Ekim 2025 Perşembe günü ihale edilen TEİAŞ ‘nın 2025/1312256 ihale kayıt numaralı (İKN) İTM.532 Referanslı, 400 kV Çınar 380 TM (GAP) Tamamlama Yapımı İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 1.431.780.211 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda EMTA ELEKTRİK en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. EMTA ELEKTRİK firmasının teklifi 1.236.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş 1 Adet 400 kV Trafo Merkezi Yapımı yapımını kapsıyor. 570 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 8 BÖLGE – DİYARBAKIR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Diyarbakır ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 31 Ekim 2025 Cuma tarihli ve 3746 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 61 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 31.10.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 30 Ekim 2025 Perşembe günü ihale edilen ADALET BAKANLIĞI ‘nın 2025/1535511 ihale kayıt numaralı (İKN) Ağrı Adalet Binası Yapım İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 1.118.427.012 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda MESET İNŞAAT en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. MESET İNŞAAT firmasının teklifi 822.000.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş 25.822 m² Arsa Üzerine; Bodrum + Zemin + 3 Normal + Çatı Katı Olmak Üzere Yaklaşık 15.000 m² Emsale Dahil İnşaat Alanına Sahip 1 Adet Betonarme Karkas Adalet Binası ve Bodrum + Zemin+ 1 Normal + Çatı Katı Olmak Üzere Yaklaşık 1.400 m² Emsale Dahil İnşaat Alanına Sahip 1 Adet Betonarme Karkas 1 Adet Adli Tıp Binası Yaptırılacaktır. yapımını kapsıyor. 750 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 9 BÖLGE – ERZURUM ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Ağrı İlinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 31 Ekim 2025 Cuma tarihli ve 3746 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 57 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 31.10.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
31 EKİM 2025 CUMA GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN YM’Sİ (EDYÜ) EŞİK DEĞERİN YARISI ÜSTÜNDE ANCAK ED’NİN ALTINDA, YAKLAŞIK MALİYETLERİ TOPLAMI 635 MİLYON LİRAYI GEÇEN 2 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 30 Ekim 2025 Perşembe günü ihale edilen DSİ 21 BÖLGE ‘nın 2025/1612326 ihale kayıt numaralı (İKN) Aydın Söke Regülatörü yapım inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 373.504.639 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda ADR ENDÜSTRİYEL MAKİNA teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 12 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. ADR ENDÜSTRİYEL MAKİNA firmasının teklifi 273.221.500,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Büyük Menderes Nehrinin Deniz ile Birleştiği Noktada; Balık Geçidi Yapısının Bulunduğu Bir Regülatör Tesisi Yapılması İşidir. yapımını kapsıyor. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 3 BÖLGE – İZMİR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Aydın Söke ilçesinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 31 Ekim 2025 Cuma tarihli ve 3746 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 54 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 31.10.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 30 Ekim 2025 Perşembe günü ihale edilen İSTANBUL YİKOB ‘nın 2025/1633170 ihale kayıt numaralı (İKN) İstanbul İli Küçükçekmece Halkalı Mahallesi Anadolu İmam Hatip Lisesi (119 Ada 2 Parsel) Yapım İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 262.690.493 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda TİSA YAPI SANAYİ en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. TİSA YAPI SANAYİ firmasının teklifi 197.188.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş 1 Adet Okul Yapım İşi (Doğalgazlı) yapımını kapsıyor. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 1 BÖLGE – İSTANBUL ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 31 Ekim 2025 Cuma tarihli ve 3746 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 57 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 31.10.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
İhale Sonuçlarının (İhalelere verilen tekliflerin) tam listesi için BKZ 31 Ekim 2025 Cuma tarihli ve 3746 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 52-61
—
KISALTMALAR
ED: Eşik Değer (İdarelerce Kamu İhale Kanunu 13 ve 63’üncü maddelerinde uygulanması gerekli olan ve Kamu İhale Kurumunca her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 146 milyon 815 bin lira (146.815.969,-TL) / 2023 yılı fiyatlarıyla 290 milyon 284 bin lira (290.284.533,-TL.) 2024 yılı fiyatlarıyla 418 milyon 648 bin lira (418.648.353,-TL) ve 2025 yılı fiyatlarıyla ise 538 milyon 46 bin lira (538.46.863,-TL)
EDÜ: Eşik Değer Üstü
EDYÜ: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Eşik Değerin Altında
EDYÜB: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Üst Sınırın Belirlemediğimiz
EKAP: Elektronik Kamu Alımları Platformu / Kamu İhale Kurumunun kamu ihalelerinin duyurularını ve sonuçlarını yayınladığı web sitesine verdiği ad.
İKN: İhale Kayıt Numarası
TH: Taahhüt Haber
YM: Yaklaşık Maliyet (Yapım – inşaat – ihalelerinde yapımı planlanan yatırımın, etüt ve proje aşamalarında, idarece her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlenen tahmini inşa bedeli)
13b1 İLAN: Yapım – inşaat – ihalelerinde Kamu İhale Kanunun 13b1 maddesinde yer alan ve her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 873.705,-TL. altı / 2023 yılı fiyatlarıyla ise 1 milyon 727 bin TL altı ve 2024 yılı fiyatlarıyla 2 milyon 491 bin TL. altı e 2025 yılı fiyatlarıyla ise 3 milyon 201 bin TL altı olan ihaleler

ÖZET
Taahhüt Haber’in geçen haftanın beşinci günü yayınlanan 31 Ekim 2025 Cuma tarih ve 3746 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 4 milyar 89 milyon 786 bin TL olan 22 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
