• Version
  • Download 0
  • Dosya Boyutu 505.11 KB
  • Dosya Sayısı1
  • Arşiv Tarihi2 Kasım 2024
  • Son Güncellenme 2 Kasım 2024

DSİ 9 BÖLGE 'nın 2024/1200205 09. Bölge Müdürlüğü Malatya İli Depremden Etkilenen Sulama Tesislerinin Rehabilitasyonu 3. Kısım yapım inşaatı ihalesinde ÖZ ARAS GRUP 624.937.403,00 TL olan teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 7 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor.

DSİ 9 BÖLGE 'nın (İKN. 2024/1200205 ) 09. Bölge Müdürlüğü Malatya İli Depremden Etkilenen Sulama Tesislerinin Rehabilitasyonu 3. Kısım yapım inşaatı ihalesinde ÖZ ARAS GRUP 624.937.403,00 TL olan teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 7 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor.

23 Ekim 2024 Çarşamba günü ihale edilen DSİ 9 BÖLGE 'nın 2024/1200205 ihale kayıt numaralı (İKN) 09. Bölge Müdürlüğü Malatya İli Depremden Etkilenen Sulama Tesislerinin Rehabilitasyonu 3. Kısım yapım inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 699.968.740 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber'in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda ÖZ ARAS GRUP teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 7 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. ÖZ ARAS GRUP firmasının teklifi 624.937.403,00 TL olarak kayıtlara geçti.

İlk oturum sonunda sınır değer 592.622.460 TL olarak hesaplandı

24 Eylül 2024 Salı günü ilana çıkan ihalenin yaklaşık maliyeti Günlük Taahhüt Haber'in tahminine göre 418.648.353,-TL üstü üst sınır belirsiz  aralığında yer alıyordu. Nitekim ilk oturumda yaklaşık maliyetin 699.968.740 TL olarak açıklandığı ve 30 teklifin verildiği ihalede ilk oturumda yapılan değerlendirmeye göre aşırı düşük teklif sınır değeri 592.622.460 TL olarak hesaplandı. Öz Aras Grup İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Eski Ticaret Ünvanı: Aras Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) yaklaşık maliyete göre yüzde -10,72% indirim ve 624.937.403,00 TL olan teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 7 teklif var.

İhalede sorgulanması muhtemel 7 teklif sorgulama sırasına göre şöyle sıralandı

(N) : 1 / (SV) Sorgulama Var (SD Altından Açıklama İstenecek) koşulu ile ilana çıkılan ihalede sınır değerin altında kalan teklif sahiplerinden aşırı düşük teklif açıklamaları (ADTA) istenmesi bekleniyor. Buna göre ilk oturum sonunda şekillenen listeye göre ADTA istenecek (sorgulanacak) teklifler sorgulama sırasıyla şöyle oldu:

- ZİVER İNŞAAT SAN TİC LTD / Teklifi: 83.333.333,00 TL

- KAMER İNŞAAT TURİZM SAN ve TİC LTD / Teklifi: 499.767.500,00 TL

- SAM TEKNİk+EEÇ İNŞAAT / Teklifi: 536.036.036,00 TL

- SERFEN İNŞAAT+ÖZKOÇ PETROL / Teklifi: 574.013.000,00 TL

- HARBİYE İNŞAAT MADENCİLİK TAAHÜT AŞ / Teklifi: 581.076.323,00 TL

- ARMA ALTYAPI+SOLMAZ TAAHHÜT / Teklifi: 585.857.480,00 TL

- EGECAN AKARYAKIT+YİNKAY İNŞAAT / Teklifi: 590.621.518,00 TL

İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan (EAEAT) Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecek.

Yatırım kapsamında -Açık Kanal, Kapalı Sistem Boru Şebekesi, Sanat Yapısı ve Çelik Sifonlarda 63 Kalem Yenileme, Bakım ve Onarım Çalışmaları Yapılacaktır yapılacak

İhale konusu iş -Açık Kanal, Kapalı Sistem Boru Şebekesi, Sanat Yapısı ve Çelik Sifonlarda 63 Kalem Yenileme, Bakım ve Onarım Çalışmaları Yapılacaktır yapımını kapsıyor. 400 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber'in bölge sınıflandırmasına göre TH 7 BÖLGE - GAZİANTEP ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Malatya İlinde inşa edilecek.

İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 24 Ekim 2024 Perşembe tarihli ve 3491 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 40 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com

ÖZET

23 Ekim 2024 Çarşamba günü ihale edilen DSİ 9 BÖLGE ‘nın 2024/1200205 ihale kayıt numaralı (İKN) 09. Bölge Müdürlüğü Malatya İli Depremden Etkilenen Sulama Tesislerinin Rehabilitasyonu 3. Kısım yapım inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 699.968.740 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda ÖZ ARAS GRUP teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 7 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. ÖZ ARAS GRUP firmasının teklifi 624.937.403,00 TL olarak kayıtlara geçti. İlk oturum sonunda sınır değer 592.622.460 TL olarak hesaplandı.