Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule ve Nusaybin Sınır Kapılarını Yap İşlet Devret (YİD) modeli ile yeniden yapılandıran ve işleten Gümrük Ve Turizm İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketinin Gürbulak ve Pazarkule Gümrük Kapılarının yeniden yapılandırması ile ilgili ihaleleri tamamladığı bildiriliyor.

2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) nin pazarlık usulü ile yaptığı ihalelerden Gürbulak Gümrük Kapısının Yeniden Yapılandırılması İşine 10 firma teklif verdi. 3 Kasım 2021 tarihinde yapılan ihale 3 tur sürdü. İhaleye katılan firmalar şöyle oldu:

ÖZ ARAS GRUP İNŞAAT TAAHHÜT AŞ + AKÇADAĞ İNŞAAT TİCARET ve TAAHHÜT LTD İŞ ORTAKLIĞI,

SARIDAĞLAR İNŞAAT ve TİCARET AŞ KUZU TOPLU KONUT

CABA İNŞAAT ENERJİ TUR SAN ve TİC AŞ

ERMİT MÜH+İMAJ ALTYAPI+AGA ENERJİ

MAY İNŞAAT TAAHHÜT MÜŞ MÜH SAN LTD

KLV İNŞAAT TAAH MAD TİC ve SAN LTD

NİVAK GROUP İNŞAAT AŞ

BURAKCAN İNŞAAT ve TİCARET LTD

ENEZ İNŞAAT SANAYİ ve TİCARET AŞ

İşin 3’üncü tur sonunda 398 milyon TL ile en düşük teklifi veren Öz Aras Grup İnşaat Taahhüt Aş + Akçadağ İnşaat Ticaret Ve Taahhüt Ltd İş Ortaklığına ihale edilmesi bekleniyor.

Pazarkule Gümrük Kapısı Yeniden Yapılandırıması ihalesine 6 firma katıldı

Öte yandan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ’nin aynı gün gerçekleştirdiği Pazarkule Gümrük Kapısının Yeniden Yapılandırılması İşi ihalesine ise 6 firma katıldı. 2 tur süren pazarlık ihalede işin ikinci tur sonunda 47 milyon 250 bin TL ile en düşük teklifi veren  İMAJ ALTYAPI ÜSTYAPI SAN ve TİC AŞ (İMAJ DEMİRYOLU) firmasına ihale edilmesi bekleniyor.