Taahhüt Haber’de 14 Mart 2025 Cuma günü YM’leri toplamı 755 milyon lirayı geçen YM’si EDYÜ olmak üzere toplam 2 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu
Taahhüt Haber’in geçen haftanın beşinci günü yayınlanan 14 Mart 2025 Cuma tarih ve 3590 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 1 milyar 458 milyon 122 bin TL olan 18 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.
13 Mart 2025 Perşembe günü Kamu İhale Kanunu (KİK) Madde 19 (Açık İhale) kapsamında yapılan ihalelerden, Taahhüt Haber’in istihbaratı ile edinilip haberleştirilen ve benzer işlere, idarelere göre sınıflandırılıp, büyükten küçüğe göre sıralanıp, ihale dosyalarından alınan, makine ekipman ve teknik personel listeleri ve ödenek durumların da dahil edilerek özetlenen, makul teklif sahibi müteahhit firmanın ve ihaleye katılan tüm firmaların ve iş ortaklıkları -ortak girişim üyeleri de ayrı ayrı olmak üzere- iletişim bilgileri, ticaret sicili gazetesi özeti, yetkilileri ve devam eden ve bitirdiği işlerin kümülatif toplamlarının ve indirim ortalamalarının eklenmesi ile yayına hazırlanan ve 14 Mart 2025 Cuma tarih ve 3590 sayılı (TH) Taahhüt Haber’de yer alan bu 18 adet ihaleye verilen teklifler içinde YM’si ED’nin yarısı üstü ancak ED’nim altında (EDYÜ) 2 adet önemli ihaleye verilen teklifler (ihale sonucu) yer buldu.
Yaklaşık maliyetleri (YM) toplamı 755 milyon lirayı geçen bu 2 adet önemli ihaleye verilen tekliflerin özet başlıklarını haberin devamında bulabilirsiniz.
14 MART 2025 CUMA GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER ALAN YM’Sİ (EDYÜ) EŞİK DEĞERİN YARISI ÜSTÜNDE ANCAK ED’NİN ALTINDA, YAKLAŞIK MALİYETLERİ TOPLAMI 755 MİLYON LİRAYI GEÇEN 2 ADET ÖNEMLİ İHALEYE VERİLEN TEKLİFLERİN (İHALE SONUCUNUN) ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:
– 13 Mart 2025 Perşembe günü ihale edilen TOKİ ‘nın 2025/220204 ihale kayıt numaralı (İKN) Yozgat İli Saraykent İlçesi Karşıyaka Mahallesi 2. Etap 176 Adet Konut ve 4 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 492.059.015 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda HİVA GRUP İNŞAAT+ENSAR ERTAŞLAR İNŞAAT teklifiyle sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul teklif sahibi olarak dikkat çekti. Ancak ihalede sorgulanması muhtemel 1 teklif var. İhalenin, sorgulanması muhtemel, bir başka deyişle ADTA (Aşırı Düşük Teklif Açıklamaları) istenmesi muhtemel firmaların açıklamalarının değerlendirilmesinin ardından sonuçlanması bekleniyor. HİVA GRUP İNŞAAT+ENSAR ERTAŞLAR İNŞAAT firmasının teklifi 344.476.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Tünel Kalıp Sistemiyle 176 Adet Konut ve 4 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapımını kapsıyor. 450 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 4 BÖLGE – ANKARA ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Yozgat ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 14 Mart 2025 Cuma tarihli ve 3590 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 57 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 14.03.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
– 13 Mart 2025 Perşembe günü ihale edilen TOKİ ‘nın 2025/246472 ihale kayıt numaralı (İKN) Çorum İli Bayat İlçesi Yotukçu Mahallesi 107 Adet Konut ve 1 Adet 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ihalesinde firma teklifleri alındı. Yaklaşık maliyeti 266.901.653 TL olarak açıklanan ihalede, Günlük Taahhüt Haber’in edindiği istihbarata göre ilk oturum sonunda COŞKUNLAR İNŞAAT+ALOOĞULLARI NAKLİYAT en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi. COŞKUNLAR İNŞAAT+ALOOĞULLARI NAKLİYAT firmasının teklifi 197.495.000,00 TL olarak kayıtlara geçti.
İhale konusu iş Tünel Kalıp Sistemiyle 107 Adet Konut ve Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 1 Adet 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapımını kapsıyor. 450 günde tamamlanması hedeflenen yatırım, Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 4 BÖLGE – ANKARA ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Çorum ilinde inşa edilecek.
İhale sonucu (teklifler) istihbaratını kapsayan, ihaleye verilen teklifler tam listesi, indirim oranları, teklif veren tüm müteahhit firmaların ve ortak girişim veya iş ortaklığı üyelerinin ayrı ayrı iletişim bilgileri, bitirdiği ve devam eden işlerin kümülatif toplamları vb içeren ayrıntılı haberi için BKZ. 14 Mart 2025 Cuma tarihli ve 3590 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 57 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com
(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motorunun arama satırına” 14.03.2025 Taahhüt Haber PDF ” yazabilirsiniz.)
İhale Sonuçlarının (İhalelere verilen tekliflerin) tam listesi için BKZ 14 Mart 2025 Cuma tarihli ve 3590 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 51-59
—
KISALTMALAR
ED: Eşik Değer (İdarelerce Kamu İhale Kanunu 13 ve 63’üncü maddelerinde uygulanması gerekli olan ve Kamu İhale Kurumunca her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 146 milyon 815 bin lira (146.815.969,-TL) / 2023 yılı fiyatlarıyla 290 milyon 284 bin lira (290.284.533,-TL.) 2024 yılı fiyatlarıyla 418 milyon 648 bin lira (418.648.353,-TL) ve 2025 yılı fiyatlarıyla ise 538 milyon 46 bin lira (538.46.863,-TL)
EDÜ: Eşik Değer Üstü
EDYÜ: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Eşik Değerin Altında
EDYÜB: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Üst Sınırın Belirlemediğimiz
EKAP: Elektronik Kamu Alımları Platformu / Kamu İhale Kurumunun kamu ihalelerinin duyurularını ve sonuçlarını yayınladığı web sitesine verdiği ad.
İKN: İhale Kayıt Numarası
TH: Taahhüt Haber
YM: Yaklaşık Maliyet (Yapım – inşaat – ihalelerinde yapımı planlanan yatırımın, etüt ve proje aşamalarında, idarece her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlenen tahmini inşa bedeli)
13b1 İLAN: Yapım – inşaat – ihalelerinde Kamu İhale Kanunun 13b1 maddesinde yer alan ve her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 873.705,-TL. altı / 2023 yılı fiyatlarıyla ise 1 milyon 727 bin TL altı ve 2024 yılı fiyatlarıyla 2 milyon 491 bin TL. altı e 2025 yılı fiyatlarıyla ise 3 milyon 201 bin TL altı olan ihaleler

ÖZET
Taahhüt Haber’in geçen haftanın beşinci günü yayınlanan 14 Mart 2025 Cuma tarih ve 3590 sayılı nüshasında yaklaşık maliyetleri toplamı 1 milyar 458 milyon 122 bin TL olan 18 adet ihaleye verilen teklifler (genel kabul gören adıyla ihale sonucu) yer aldı.