Taahhüt Haber’de (TH) 19 Nisan 2023 Çarşamba günü tahmini YM’leri toplamı 2 milyar 950 milyon lira civarında olan YM’si EDÜ 2, EDYÜ 7 olmak üzere 9 adet önemli ihale ilanı yayınlandı

Taahhüt Haber’in (TH) haftanın üçüncü günü yayınlanan 19 Nisan 2023 Çarşamba tarih ve 3114 sayılı nüshasında TH’nin tahminine göre yaklaşık maliyetleri (YM) toplamı kabaca 4 milyar 300 milyon lira civarında olan 96 adet ihale ilanı yer aldı.

  İlanlar (İhale duyuruları) 18 Nisan 2023 Salı günü Kamu İhale Kurumunun EKAP kapsamında yayınladığı YAPIM ihale duyurularından 13b1 İLAN olanlar dışarıda bırakılarak derlendi. Söz konusu ihale duyuruları derlenirken tahmini yaklaşık maliyetlerine göre büyükten küçüğe doğru sıralandı. Benzer işlere göre sınıflandırıldı. İhale dosyaları incelenerek istenen makine ekipman ve teknik personel listesi ile birlikte özetlendi ve yıllara sari ödenek durumları da eklenerek 19 Nisan 2023 Çarşamba günü yayınlanan Taahhüt Haber’de yer aldı.

  Yayınlanan bu 96 ihale ilanının içinde YM’si Eşik Değer Üstü (EDÜ) üst sınırı belirsiz 2 adet ihale duyurusu yer buldu. Yine aynı gün Taahhüt Haber’de YM’si eşik değerin yarısı üstü ancak eşik değerin altında olan (EDYÜ) 7 adet daha ihale duyurusu yer aldı.

   Taahhüt Haber’in tahminine göre YM’leri toplamının 2 milyar 950 milyon lira civarında olduğunu tespit ettiğimiz bu 9 adet önemli ihale duyurusunun başlıklarını haberin devamında bulabilirsiniz.

19 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ TAAHHÜT HABER’DE YER BULAN, YM’Sİ ED’NİN ÜSTÜNDE ANCAK ÜST SINIRI BELİRSİZ (EDÜ); TAHMİNİ YM’LERİ TOPLAMI 1 MİLYAR 300 MİLYON LİRA CİVARINDA OLAN 2 ADET ÖNEMLİ İHALE İLANININ ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:

  TOKİ ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/392362 İstanbul Gaziosmanpaşa Yıldıztabya 68 Bölge KDP 667 Konut inşaatı yaptırmak için 18 Mayıs 2023 Perşembe günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 50 ‘inden az olmamak üzere BIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat Mühendisliği Bölümü veya Mimarlık Bölümü bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, Konvansiyonel Sistemiyle 665 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi yapılacak. 600 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 1 BÖLGE – İSTANBUL ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Yıldıztabya Mahallesinde inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 32 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/toki-ilana-cikti-392362-istanbul/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

  TOKİ ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/393636 Afyonkarahisar Evciler Merkez 126 Konut 1’er Ticaret Merkezi ve 10 Dükkan inşaatı yaptırmak için 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 50 ‘inden az olmamak üzere BIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat Mühendisliği Bölümü veya Mimarlık Bölümü bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 216 Adet Konut, 10 Adet Dükkan, 1’ er Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi yapılacak. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 3 BÖLGE – İZMİR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Afyonkarahisar İli Evciler İlçesi Merkezde inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 32 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/toki-ilana-cikti-393636-afyonkarahisar/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

19 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ YM’Sİ ED’NİN YARISI ÜSTÜ ANCAK ED’NİN ALTINDA (EDYÜ); YAKLAŞIK MALİYETLERİ (YM) TOPLAMI 1 MİLYAR 650 MİLYON LİRA CİVARINDA OLAN 7 ADET ÖNEMLİ İHALE İLANININ ÖZET BAŞLIKLARI ŞÖYLE:

EÜAŞ ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/361198 Afşin-Elbistan Kışlaköy E Sektörü Kömür Sahası Drenaj Kanalı Fesih Sonrası Tamamlama işi yaptırmak için 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 80 ‘inden az olmamak üzere AIX grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte inşaat mühendisliği bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, Yaklaşık 10,3 km Drenaj Kanalı, 21,5 km Stabilize Servis Yolu ve Muhtelif Sanat Yapıları inşaatı işi yapılacak. 450 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 7 BÖLGE – GAZİANTEP ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Elbistan/Kahramanmaraş’ta inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 30 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/euas-ilana-cikti-361198/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

DSİ 17 BÖLGE ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/392987 Van-Saray Örenburç Göleti inşaatı yaptırmak için 11 Mayıs 2023 Perşembe günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 100 ‘inden az olmamak üzere AVIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat Mühendisliği bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, 1 Adet Talvegden Yüksekliği 29.10 m Olan Kil Çekirdekli Kaya Dolgu Gölet inşaatı işi yapılacak. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 8 BÖLGE – DİYARBAKIR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Van İli Saray İlçesinde inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 28 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/dsi-17-bolge-ilana-cikti-392987-van/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

DSİ 17 BÖLGE ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/377491 Van-Gürpınar Elaçmaz Göleti inşaatı yaptırmak için 9 Mayıs 2023 Salı günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 100 ‘inden az olmamak üzere AVIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat Mühendisliği bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, 1 Adet Talvegden Yüksekliği 35.60 m Olan Kil Çekirdekli Kaya Dolgu Gölet Yapısı işi yapılacak. 500 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 8 BÖLGE – DİYARBAKIR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Van İli Gürpınar İlçesi inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 29 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/dsi-17-bolge-ilana-cikti-377491-van/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

DENİZLİ YİKOB ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/341569 Denizli İl Jnd Kom Ek Hizmet Binası ile Kademe ve Depo inşaatı yaptırmak için 9 Mayıs 2023 Salı günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 50 ‘inden az olmamak üzere BIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat Mühendisliği bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, 1 Adet Yapım İşi. yapılacak. 550 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 3 BÖLGE – İZMİR ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Denizli İli Pamukkale İlçesinde inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 33 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/denizli-yikob-ilana-cikti-341569/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

TOKİ ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/393551 Niğde Çiftlik Azatlı Küllüce 96 Konut 3 Dükkan inşaatı yaptırmak için 12 Mayıs 2023 Cuma günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 50 ‘inden az olmamak üzere BIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat Mühendisliği Bölümü veya Mimarlık Bölümü bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, Tünel Kalıp Sistemiyle 95 Adet Konut ve Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapılacak. 400 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 5 BÖLGE – KAYSERİ ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Niğde İli, Çiftlik İlçesi, Azatlı Beldesi, Küllüce Mahallesinde inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 32 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/toki-ilana-cikti-393551-nigde/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/374491 Samsun Hamidiye Aile Yaşam Merkezi İnşaatı yaptırmak için 12 Mayıs 2023 Cuma günü teklifleri alacak. İhaleye katılabilmek için asgari yeterlik kriteri olarak teklif bedelinin yüzde 50 ‘inden az olmamak üzere BIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, 10.831,73 m2 Toplam İnşaat Alanına sahip kompleks inşaatı işi yapılacak. 600 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 4 BÖLGE – ANKARA ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Samsun İlkadım İlçesinde inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 37 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/samsun-buyuksehir-ilana-cikti-374491/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

ANKARA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ön seçim ihale duyurusu yaptı. İdare, İKN. 2023/287844 Beytepe Kampüsü Çok Disiplinli Araştırma Laboratuvarı Binası inşaatı yaptırmak için 28 Nisan 2023 Cuma günü ör seçim başvurularını alacak.  Belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılacak ön seçim (10 aday) İhaleye katılabilmek için katılımcılardan 210.000.000 TRY (Türk Lirası) tutarından az olmamak BIII grup işler benzer iş deneyimi olarak isteniyor. Öte yandan gerekli koşulları (1) sağlaması ile birlikte İnşaat mühendisliği veya mimarlık bölümü mezunları da ihaleye katılabilmek için yeterli sayılacak. İlana çıkan iş kapsamında, Mevcut Laboratuvara Entegre Şekilde Yeni Bina (Betonarme, Bodrum + Zemin + 1.Normal + 2.Normal Kat) İnşa Edilecek ve Mevcut Laboratuvar ( Bodrum + Zemin + 1.Normal Kat) yenilemesi işi yapılacak. 800 günde tamamlanması hedeflenen yatırım Taahhüt Haber’in bölge sınıflandırmasına göre TH 4 BÖLGE – ANKARA ve ÇEVRE İLLERİ BÖLGESİ sınırları içinde yer alan, Ankara HÜ Beytepe Yerleşkesinde inşa edilecek.

EKAP’ta yayınlanan ilandan hareketle benzer işlere ve idarelere göre ayrıştırılmış, yaklaşık maliyetlerine (YM) göre büyükten küçüğe doğru sıralanmış ve sözleşme tasarısı ile idari şartname detayı özetini de kapsayan ihale duyurusu için BKZ. 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa: 33 / Ayrıca daha fazla detay için BKZ. https://taahhuthaber.com/download/ankara-hacettepe-universitesi-on-secim-10-aday-ilana-cikti-287844/

(Söz konusu Taahhüt Haber PDF’yi okumak için Google ya da herhangi bir arama motoruna “ 19 Nisan 2023 Çarşamba Taahhüt Haber PDF” yazabilirsiniz.)

Günlük Taahhüt Haber’in her gün yayınladığı “Güne Bakış” İstatistikleri için BKZ 19 Nisan 2023 Çarşamba tarihli ve 3113 sayılı Günlük Taahhüt Haber Sayfa 21

KISALTMALAR

ED: Eşik Değer (İdarelerce Kamu İhale Kanunu 13 ve 63’üncü maddelerinde uygulanması gerekli olan ve Kamu İhale Kurumunca her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla  146 milyon 815 bin lira (146.815.969,-TL) / 2023 yılı fiyatlarıyla 290 milyon 284 bin lira (290.284.533,-TL.)

EDÜ: Eşik Değer Üstü

EDYÜ: Eşik Değerin Yarısı Üstü Ancak Eşik Değerin Altında

EKAP: Elektronik Kamu Alımları Platformu / Kamu İhale Kurumunun kamu ihalelerinin duyurularını ve sonuçlarını yayınladığı web sitesine verdiği ad.

İKN: İhale Kayıt Numarası

TH: Taahhüt Haber

YM: Yaklaşık Maliyet (Yapım – inşaat – ihalelerinde yapımı planlanan yatırımın, etüt ve proje aşamalarında, idarece her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlenen tahmini inşa bedeli)

13b1 İLAN: Yapım – inşaat – ihalelerinde Kamu İhale Kanunun 13b1 maddesinde yer alan ve her sene güncellenen değer. 2022 yılı fiyatlarıyla 873.705,-TL. altı / 2023 yılı fiyatlarıyla ise 1 milyon 727  bin TL altında yaklaşık maliyeti olan yapım (inşaat) ihaleleri

AÇIKLAMALAR:

(1) Mühendisler, iş deneyimi bulunmadıkları takdirde en çok 15 yıl kıdemle ve yıllık (2023 yılı için 1.597.917,00-TL. üzerinden) 15 x 1.597.917,00 TL. = 24.968.755,-TL. tutarında ihalelere katılabilirler denebilir. Biraz daha açmak gerekirse, idarenin, sözgelimi “teklif bedelinin yüzde 50’si kadar iş deneyimi” istediği bir ihaleye, 15 yıl kıdemli bir mühendis, diploması uyması ile birlikte en çok 47.937.510’-TL. teklif verebilir. Tabii eğer mühendisin örneğin 5 yıl kıdemi varsa söz gelimi teklif bedelinin yüzde 100’ü kadar iş deneyimi istenen bir ihalede en çok 7.989.585,-TL. teklif verebilecektir.  (15 yıla kadar her yıl için 2023 yılı için 1.597.917,00-TL ile çarpılacak.)

Öte yandan eğer mühendisin herhangi bir iş bitirme belgesi varsa bu 15 yıl sınırsız uzamaktadır. Sözgelimi iş bitirmesi olan 35 yıl kıdemli bir mühendis, katılmak istediği ihaleye,  idarenin yüzde 100 iş deneyimi istemesi halinde  55.927.095,-TL. teklif verebilecektir.

Tabiatıyla müteahhit, idarenin istediği mühendislik diplomasına sahip olmalıdır. (İnşaat Mühendisi, Mimar, Elektrik Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi ve 30’lara varan diğer mühendislik bölümleri)

TH / 20.04.2023 - 3114 - 15
TH / 20.04.2023 – 3114 – 15

ÖZET

Taahhüt Haber’in (TH) haftanın üçüncü günü yayınlanan 19 Nisan 2023 Çarşamba tarih ve 3114 sayılı nüshasında TH’nin tahminine göre yaklaşık maliyetleri (YM) toplamı kabaca 4 milyar 300 milyon lira civarında olan 96 adet ihale ilanı yer aldı.