Yozgat Belediyesi AYB Kredili İçmesuyu ve Kanalizasyon Şebekesi ihalesine çıktı

Yozgat Belediyesi Kentesel Altyapı Projeleri II kapsamında Avrupa Yatırım Bankasından (AYB) aldığı kredinin bır kısmını kullanarak Yozgat (Merkez) İçmesuyu ve Kanalizasyon Şebekeleri İnşaatı(KAP-2-YZT-W01) yapacak. 1 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan ilana göre Yozgat (Merkez) İçmesuyu ve Kanalizasyon Şebekeleri İnşaatı, işinin kapsamı şöyle:

İÇMESUYU ŞEBEKESİ

Ev bağlantıları (9.000 adet) dahil olmak üzere yaklaşık 209 km PE ve DD borulu ana içme suyu ve şebeke boru hattı inşaatı, toplam kapasitesi yaklaşık 4.500 m3 olan 3 adet yeni su depolama tankı inşaatı, toplam yaklaşık kapasitesi 5.800 m3 olan 11 adet mevcut su depolama tankının rehabilitasyonu, 3 adet terfi istasyonu inşaatı, bir adet klor deposu, basınç düşürme odaları ve diğer yardımcı yapılar. Yangın hidrantları (574 adet) ve yaklaşık 698 m çelik boru hatları yapılarak yatay sondaj yöntemi ile özel otoyol geçişi, çelik boru asılarak bir özel köprü geçişi ve diğer elektrik ve otomasyon işlerinin tamamlanması.

KANALİZASYON ŞEBEKESİ

2.275 ev bağlantısı, 1.137 parsel kanalizasyon bağlantısı dahil olmak üzere yaklaşık 16,4 km atıksu toplama hattı inşaatı ve yeni baca yapımı (401 adet), yaklaşık 295 m çelik boru hatları ile yatay sondaj yöntemiyle özel otoyol geçişi, şebekenin CCTV denetiminin tamamlanması ve dijital proje hazırlama (16,5 km). 1. aşamada kanalizasyon sisteminin tasarımı için atıksu üretim debisi 704 L/sn olarak hesaplanmıştır. Tasarlanan kanalizasyon, işletme aşamasında olan Yozgat (Merkez) AAT’ye bağlanacaktır.

Yozgat Belediye Başkanı Köse
Başkan Köse, Yozgat merkezde 206 kilometre içme suyu hattı ve 40 kilometre kanalizasyon ihtiyacının bulunduğunu söyledi

YATIRIM 540 GÜNDE TAMAMLANACAK

İnşaatın süresi 540 gün olarak hedeflendi. Yatırım Temmuz 2022 ile Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI CELAL KÖSE: “YOZGAT MERKEZDE 206 KİLOMETRE İÇME SUYU  VE 40 KİLOMETRE KANALİZASYON HATTI İHTİYACI VAR”

Yozgat Hakimiyet gazetesine konuşan Belediye Başkanı Celal Köse, , yıllar önce kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak için döşenen boruların sağlık açısından zararlı olması nedeniyle mutlak surette değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Belediye Başkanı Celal Köse, kent merkezinin şantiyeye dönüşeceğinin altını çizerek, asbestli içme suyu boruları yenileneceğini ifade etti. Başkan Köse, Yozgat merkezde 206 kilometre içme suyu hattı ve 40 kilometre kanalizasyon ihtiyacının bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Köse, “Mevcut içme suyu hattında yüzde 67 oranında kayıp kaçağımız var. Biz Yozgat içme suyunu Musabeyli Cemil Çiçek Barajı ve Arapseyfi’den getirmek için harcadığımız enerji bedeli 2 milyon TL’nin üzerindedir. Kayıpları önlemek amacıyla önlemek için yeni bir proje hazırladık ve Avrupa Yatırım Bankasından kredi kullanarak projemize başlayacağız” diye konuştu.

“ŞEBEKE SUYUNUN KENTE ULAŞTIRILMASINDA GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANCAĞIZ”

Yozgat Hakimiyet gazetesine verdiği demeçte şehir şebeke suyunun kente ulaştırılmasında kullanılan elektrik enerjisini güneş enerji santralinden karşılamak için proje hazırlandığını söyleyen Başkan Köse, şunları kaydetti: “Projemizin bağlantı ve satış sözleşmelerini tamamladık ve İller Bankasına teslim ettik. Asya Altyapı Yatırım Bankası ve Dünya Bankası ile görüşmeler yapıldı ve olumlu sonuçlar geldi. Mayıs ayında alt kredi sözleşmeleri imzalanacak. Haziran, Temmuz aylarında ihalesi yapılıp enerji üretmeye başlayacağız. Dışarıdan müdahale olmadan 15 yıl kendi elektriğini kendi üretiyor. 15 yılın sonunda yüzde 20-30 revize ile bu sistem çalışıyor.” Şeklinde konuştu.

KAP-2-YZT-W01 İlanının tam metni için BKZ

https://www.yozgat.bel.tr/ihale-duyurusu-ihale-icme-suyu-ve-kanalizasyon-sebekeleri-insaati

Taahhüt Haber 6. Nisan 2022 Sayı 2851 Sayfa 12
Taahhüt Haber 6. Nisan 2022 Sayı 2851 Sayfa 12

ÖZET

Yozgat Belediyesi Kentesel Altyapı Projeleri II kapsamında Avrupa Yatırım Bankasından (AYB) aldığı kredinin bır kısmını kullanarak Yozgat (Merkez) İçmesuyu ve Kanalizasyon Şebekeleri İnşaatı(KAP-2-YZT-W01) yapacak. 1 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan ilana göre Yozgat (Merkez) İçmesuyu ve Kanalizasyon Şebekeleri İnşaatı, işinin kapsamı şöyle: